Joomla

Želite zastonj videe o optimizaciji strani, služenju denarja na netu, trike retuširanja ali design trike?
Email: Ime:
Kaj vas še posebej zanima? Izberite eno temo ali več:
,
Vsi vaši podatki so strogo 100% varovani

 

Na voljo je VODIČ DVD JOOMLA 1.5, ki  ga lahko kupite pri nas.

Joomla! je tako imenovano Content Management System (CMS), jaz pravim temu »vsebinsko upravljalni sisten«, če direktno prevedem v slovenščino. Joomla je dobila že več nagrad in je poleg Drupal (še eden CMS) eden od najbolj popularnih upravljalnih sistemov na internetu. Prednost Joomle je, da razvijalci ne računajo nič zanjo. Če obvladaš instalacijo Joomle, te v tem primeru ne stane nič.

Joomla CMS se uporablja po vsem svetu za različne aplikacije kot so recimo enostavne spletne strani do kompleksnih korporacijskih spletnih strani.

Tu je nekaj načinov, kako se Joomla lahko uporablja.

* korporacijske spletne strani ali portale
* spletne prodajalne
* majhne strani podjetij
* neprofitne in organizacijske spletne strani
* vladne aplikacije
* korporativni intraneti in ekstraneti
* spletne strani šol ali religijskih združb (cerkve)
* osebna ali družinska spletna stran
* spletna strani oz. portali skupnosti
* časopisi in magazini
* možnosti so neomejene

Joomla se lahko uporabi za upravljanje vsakega aspekta vaše spletne strani, od dodajanja člankov, slik, posodabljanje produktov, katalogov ali za spletne rezervacije.

Osnovni paket Joomla se inštalira zelo enostavno v nekaj minutah. Obstaja ogromna Joomla skupnost na spletni strani www.joomla.org s preko 150000 uporabniki.

Bistvo Joomle je preprosta uporaba. Po inštalaciji je zelo enostavno celo za laike dodajanje člankov, slik, zamenjati slike itd. Vsakdo z osnovnim znanjem računalništva z lahkoto upravlja Joomlo.

S pomočjo enostavnega uporabniškega vmesnika Joomle boste lahko dodajali članke, brisali članke, dodajali text in slike tem člankom, upravljali strani zaposlenih in ustvarjali neomejeno število strani.

Joomla v osnovnem paketu je zelo močan spletni sistem, vendar prava lepota Joomle leži v Joomla dodatkih, ki jih vedno razvijajo različni programerji. Tuakj je nekaj primerov teh Joomla dodatkov, ki se lahko inštalirajo na vašo stran:

* dinamične forme (sami sestavite forme za pošiljanje podatkov na določen mail)
* direktoriji
* upravljanje dokumentov
* slikovne ali multimedijske galerije
* spletne prodajalne z nakupovalnim vozičkom
* forumi in klepetalnice
* koledarji
* bloganje (pisanje dnevnika)
* Email liste
* pobiranje podatkov
* banerji in oglaševalske aplikacije
* naročniške storitve
* in še več drugih

 

Nekatera podjetja potrebujejo bolj zahtevne aplikacije, ki niso na voljo kot dodatki. V tem primeru je kustomizacija kode izredno lahka, seveda če ste programer.

Razvijalci lahko enostavno razvijejo:

* integrirane spletne prodajalne
* kontrolne sisteme
* specifične kataloge produktov
* kompleksne poslovne imenike
* rezervacijske sisteme
* komunikacijska orodja
* aplikacijske povezave
* ali kakršno koli drugo aplikacijo, ki jo potrebujete

Joomla je zastonj spletna aplikacija, ima tako imenovano GPL licenco. Lahko je izvrstna rešitev za različne aplikacije in pomembno je, da jo razvija veliko ljudi in se enostavno ne more zgoditi, da bi Joomla nehali razvijati.

Sam sem zgradil že preko 30 strani s pomočjo Joomle in sam jo toplo priporočam. Je enostavna spletna aplikacija s super enostavnim uporabniškim vmesnikom.

Lahko nas pokličete in vam svetujemo dalje. Sam imam dovolj znanja, da lahko razvijem bilo kakršno stran in jo prilagodim zahtevam uporabnika. Moja stran sicer ni narejena v Joomli ampak v Drupalu, katerega opis sledi na drugi strani.

Joomla