Penguin 2.0/4 update Google – ste čutili negativni efekt?

Želite zastonj videe o optimizaciji strani, služenju denarja na netu, trike retuširanja ali design trike?
Email: Ime:
Kaj vas še posebej zanima? Izberite eno temo ali več:
,
Vsi vaši podatki so strogo 100% varovani

 

admin's picture

Penguin update se je zgodil le nekaj dni nazaj. Veliko ljudi je videlovelik upda prometa v zadnjih nekaj dneh. Nekatere avtoritativne strani so bile popolnoma zbrisane iz Google iskalnih rezultatov.

Po mojem mnenju je Google šel predaleč. Verjetno je Matt Cutts pojedel preveč mačjih dlak in se mu je malce zmešalo.

Prečekiral sem veliko avtoritativnih strani in vse so bile porinjene iz TOP 20 rezultatov Googla.

Namesto njih lahko vidiš nove strani, ki ne ponujajo ničesar koristnega, in ki imajo le malo linkov. Niti pod razno se ne morejo primerjati z avtoritativnimi stranmi ki so bile porinjene navzdol. Tako si praskam glavo in se sprašujem, v čem je poanta. Google je šel definitivno predaleč.

Google Penguin update je kaznoval strani, ki imajo nenaravne backlinke, se pravi umetno narejene back linke. Ko je Google to videl, jih je kaznoval in potisnil navzdol.

Ampak nenaravni linki so lahko rezultat mnogo česa. Tudi konkurenca lahko zgradi spam linke do vaše strani in potem Google kaznuje vašo stran, ki seveda ni bila nič kriva.

Če ste videli upad prometa okoli 24/25 maja letos, potem je za to kriv Penguin update. BTW Google ima tako neumna imena za ta update, panda, pingvin, joj pa kaj še!

Torej kaj narediti in spet vrniti stran na raven, ki je bila prej.

Najbolje je, da pregledate vse linke, povezave, do vaše strani. In presodite katere so spam. Nato kontaktirajte admina teh strani, da jih naj odstrani. Velikokrat to ni mogoče, saj spam povezave največkrat pridejo od strani, ki so mrtve in ki imajo na tisoče spam linkov. Administrator teh strani, je popolnoma pozabil da njegova stran obstaja in ni moderiral spam linkov, ki kažejo na druge strani.

Torej prvi korak je da prenehate graditi spam linke. Sem spadajo vsa automatizirana orodja za gradnjo linkov. Še posebej, če najamete kake Indijce, ki ponujajo »veliko« za male pare, priporočam, da to nikoli ne storite, kajti Google bo vašo strani prej ali slej kaznoval.

Tudi če linkate svoje strani med sabo, to prenehajte, še posebej, le strani niso tematsko si podobne.

Začnite graditi naravne linke, zamislite si, kako bi nekdo linkal na vašo stran, če jo ima za koristno.

Veliko stran tudi zakupi linke iz strani, ki si niso tematsko podobne. To je lahko katastrofalno za promet vaše strani.

Končni rezultat je novo orodje, tako imenovano Disawow Links, ki je Google orodje, kjer Googlu poveste katere linke, ki kažejo do vas naj ne upošteva in ignorira.

Link je tukaj

https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main?pli=1

Proces gre tako, da se logirate v webmasters račun in potem uploadajte vse linke, ki so spam do vase strain. Imeti morate txt seznam vseh vaših spam linkov.

 

efekt zadnjega Google pingvina maj 24 2013
efekt zadnjega Google pingvina maj 24 2013