PLAČAJ NA KLIK (PPC - PAYPER CLICK)

Želite zastonj videe o optimizaciji strani, služenju denarja na netu, trike retuširanja ali design trike?
Email: Ime:
Kaj vas še posebej zanima? Izberite eno temo ali več:
,
Vsi vaši podatki so strogo 100% varovani

 

PPC

PPC (Plačaj na klik) je uveljavljen sistem oglaševanja, uporabljan z spletnimi iskalniki, posebej Google, Yahoo in MSN, druge oglaševalske mreže, kjer oglaševalci plačajo samo takrat, ko uporabnik dejansko klikne na oglas da obiščejo oglaševalsko stran.

Oglaševalci ciljajo samo na fraze, za katere verjamejo, da jih bodo uporabniki vtipkali v iskalnike, ko iščejo produkt ali storitve, ki jih oglaševalci ponujajo.

Ko uporabnik uporabi frazo v iskalniku, katero je plačal oglaševalec, se ta oglas pokaže med zadetki.    Ti oglasi so imenovani sponzorirani linki. Pojavijo se nad ali desno od organskih rezultatov, ki se izpišejo za to frazo.

PPC oglasi se lahko pojavijo tudi na spletnih straneh različnih uporabnikov, ki s tem služijo procente od oglasov, katere kliknejo uporabniki. Ta sistem je imenovam Google Adsense in Yahoo Publisher Network.

 

Razen Google Adsense in Yahoo Publisher obstajajo še druga podjetja, vendar so le ta najmočnejša in najpopularnejša.

Glede na iskalnike  minimalni stroški na klik, ki jih plačajo oglaševalci so od 0.01 USD do 0.5 USD. Ti stroški se imenujejo CPC (Cost per click - Strošek na klik).

Zelo popularne fraze stanejo še več, približno 1 USD in več.